Vers uit eigen tuin

vrijdag 26 Juni, 2020

Lowietje is onlosmakelijk verbonden met natuur. Water en verse natuurlijke ingrediënten zijn twee kernelementen waar de identiteit van Lowietje mede op is gebouwd. Dit is onder meer de reden dat wij de moestuin van de Hanepoel in ere houden. Frans van Schie verzorgt al jaren de moestuin en deze traditie zetten wij graag voort. “Ome” Frans heeft hier vroeger zelf gewoond en onderhoudt de moestuin met passie. Met de zorgvuldigheid en aandacht die Frans aan de moestuin besteed is de basis voor ons menu gelegd.  

In onze moestuin worden onder andere verse sla, bonen en kruiden gekweekt. Al deze producten worden vervolgens in eigen keuken gebruikt voor het bereiden van onze gerechten. Vers betekent ten slotte meer smaak en dat is wat terugkomt in onze gerechten. Voor onze koks is het een genot om met deze verse producten te mogen werken. Zij laten dit in de verschillende gerechten echt tot uiting komen waarbij het groen centraal staat. Zo kunt u in ons wisselend vegetarisch gerecht, de pokebowl en ons Kaags soepje de gerechten uit eigen tuin terug proeven. In de vangst van de dag staat ook dagelijks het groen uit eigen tuin centraal.

Door de seizoenen heen zal onze kaart ook wisselen op basis van verse seizoensgroente. Zo kunt u in het voorjaar verse asperges, rabarber en rode biet verwachten. Allemaal op eigentijdse wijze verwerkt in onze gerechten. De zomermaanden draaien om frisheid met courgette en spinazie. Heerlijk in een salade. Als we weer langzaam na het najaar kruipen zullen de groentes wederom veranderen. Warme gerechten staan centraal met bijvoorbeeld verse pastinaak en boerenkool. In de winter zullen deze warme gerechten ook doorklinken.

Vers, onbespoten en met de seizoenen mee. Dat is waar het bij Lowietje om draait en wat u bij ons kunt verwachten. Dit gecombineerd met gastvrijheid en streven naar perfectie is wat ons betreft de perfecte basis om uit te groeien tot iets heel moois.

Keep in Touch

Ben jij ook fan van Lowietje en wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan.

Huigsloterdijk 257 • 2157 LN Abbenes

Copyright 2023 © All rights Reserved.