Toen en nu

vrijdag 26 Juni, 2020

Ons huidige restaurant Lowietje aan de Kaag kent een rijke historie, wat meer dan honderd jaar teruggaat in de tijd. De voormalige Hanepoel is bij menigeen wel bekend. Eigenaar Koos van Halderen heeft de Hanepoel altijd met veel passie gedraaid. Voordat Koos uitbater werd van de Hanepoel is dit restaurant jarenlang in handen geweest van de familie van Schie. Begonnen in eind 1800 als café wat vervolgens is uitgegroeid tot volwaardig restaurant. Voormalig bewoner Frans van Schie is nog steeds actief in de moestuin die verbonden is aan ons huidige restaurant. De groente en kruiden komen rechtstreeks in onze keuken terecht.

Tijdens de verbouwing is er een hoop veranderd. De karakteristieke buitenkant is zoveel mogelijk intact gehouden, waarbij er wel een vernieuwing aan het dak heeft plaatsgevonden. De houten balken binnenin het restaurant zijn ook in ere gehouden. Om een ruimtelijk restaurant te creëren met veel licht zijn er behoorlijk wat ruimtes vergroot. Wie voor het restaurant staat realiseert zich vaak niet wat voor een grote ruimte erachter zit, met de keuken en bar als kloppend hart in het midden.

De unieke ligging aan het water is ook dankbaar gebruik van gemaakt. De steiger is vergroot waardoor er nu heerlijke zitplekken aan het water gelegen zijn. Geniet van voorbijvarende bootjes en de rust van het water. Voor wie een dagje aan het varen is zijn er ook mogelijkheden. Gezellig aanleggen en genieten van een drankje en een hapje is een must als je langs Lowietje vaart.

Lowietje draait om familie en mede daarom is er voor de kinderen een grote speelhoek gecreëerd. Beneden in het restaurant kunnen zij in alle rust spelen, waar genoeg vermaak is voor groot en klein. Voor alle leeftijden een onvergetelijke ervaring. Met de verbouwing en de start van Lowietje hopen wij een warm welkom te creëren voor eenieder die ons komt bezoeken. De karakteristieke details en tradities intact gehouden, gaan wij er een hele mooie tijd van maken en hopen wij heel veel dromen om te zetten in onvergetelijke momenten en herinneringen.  

Keep in Touch

Ben jij ook fan van Lowietje en wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan.

Huigsloterdijk 257 • 2157 LN Abbenes

Copyright 2023 © All rights Reserved.